3α. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ο σκελετικός ή γραμμωτός μυϊκός ιστός αποτελείται είτε από ίνες βραδείας συστολής, που του προσδίδουν κόκκινο χρώμα, είτε από ίνες ταχείας συστολής,  που του προσδίδουν λευκό χρώμα.
Οι ίνες βραδείας συστολής είναι ανθεκτικές στην κόπωση και είναι αυτές που σχετίζονται με τη μυϊκή αντοχή.
Οι ίνες ταχείας συστολής αποδίδουν μεγάλη ένταση και σχετίζονται με τη δύναμη.
Τους δύο αυτούς διαφορετικούς τύπους σκελετικού μυϊκού ιστού μπορούμε να τους δούμε στο κοτόπουλο. Το κρέας στο μπούτι του κοτόπουλου είναι κόκκινο, ενώ στο στήθος το χρώμα του κρέατος είναι λευκό.