1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

 

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ


•   Τα τρόφιμα, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χαρακτηρίζονται ως τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας.
Τέτοια τρόφιμα είναι για παράδειγμα τα φρέσκα φρούτα.

•   Τα τρόφιμα που έχουν λίγα θρεπτικά συστατικά χαρακτηρίζονται ως τρόφιμα χαμηλής θρεπτικής αξίας.
Τέτοια τρόφιμα είναι πολλά από τα τυποποιημένα και αρκετά από αυτά που πωλούνται ως fast food.