• Ο σημαντικότερος
ρόλος της βιταμίνης αφορά το μεταβολισμό των πρωτεϊνών και τη σύνθεση όλων
των μη απαραίτητων αμινοξέων.
• Απαραίτητη για τη σύνθεση της
αιμοσφαιρίνης καθώς και των λευκών αιμοσφαιρίων.
• Απαραίτητη για τη σύνθεση πολλών
νευροδιαβιβαστών.
• Απαραίτητη για τη σύνθεση αδρεναλίνης.
Πλούσιες πηγές
είναι το κρέας, τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα πουλερικά,
τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι πατάτες, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής
άλεσης.