• Το μαγνήσιο παίζει
κρίσιμο ρόλο στη λειτουργικότητα εκατοντάδων ενζύμων.
• Επηρεάζει άμεσα το μεταβολισμό
του καλίου, του ασβεστίου και της βιταμίνης D.
• Συμμετέχει στις αντιδράσεις πρωτεϊνοσύνθεσης
και βοηθάει τους μυς να χαλαρώσουν μετά τη σύσπαση.
• Το μαγνήσιο αποτελεί μέρος των
κρυστάλλων των οστών, αλλά βρίσκεται και στην εξωτερική επιφάνειά τους.
• Προσδίδει σκληρότητα στα δόντια
επειδή συγκρατεί ασβέστιο στο σμάλτο.
Το
μαγνήσιο αποτελεί μέρος του μορίου της χλωροφύλλης και για το λόγο αυτό όλα
τα πράσινα λαχανικά και χόρτα
είναι καλές πηγές του. Οι ξηροί καρποί, τα σύκα,
πολλά μπαχαρικά, το κακάο, ο καφές, το τσάι, τα θαλασσινά, τα δημητριακά ολικής
αλέσεως και τα όσπρια είναι επίσης τρόφιμα που παρέχουν σημαντικές
ποσότητες μαγνησίου.