|
|
Κύκλος
2ος • Ειδικότητα
: Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων Περίληψη Η επιστήμη της Τεχνολογίας Τροφίμων συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση επεξεργασιών (όπως αλάτισμα, φυσική ξήρανση, κονσερβοποίηση, ψύξη κ.ά), τις οποίες υφίστανται τα τρόφιμα πριν από την κατανάλωσή τους. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται ο χρόνος συντήρησης, βελτιώνεται η διατήρηση της ποιότητας και της θρεπτικής αξίας, αξιοποιούνται τα υποπροϊόντα των τροφίμων. Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στη μεταποίηση των φυτικών προϊόντων και έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στο μαθητή να αποκτήσει βασικές γνώσεις και δεξιότητες, που σχετίζονται με τη μεταποίηση, τις επεξεργασίες τις οποίες υφίστανται τα φυτικά προϊόντα, καθώς και τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας που ακολουθούνται κατά τη μεταποίησή τους. Έκδοση Π.Ι.. • Αριθμός σελίδων 532 • Σχήμα 17 X 24 • 960-8138-50-7 |
|